Droogkuis

Droogkuis

Droogkuis is eigenlijk een ongelukkige woordkeuze. Tijdens het 'droogkuisprocédé' wordt de kledij namelijk ook nat. De kleding wordt gereinigd met behulp van chemische oplosmiddelen, zoals Perchloorethyleen of KWL. Hierdoor blijft de vezel van de kleding intact en wordt krimpen voorkomen. Het is zeer doeltreffend in het verwijderen van bepaalde vlekken, zoals vet, olie, hars en kauwgom. Bovendien blijft uw kleding kleurvaster en gaat het langer mee.

Voordelen droogkuis:

Het ophalen is gratis boven de €50

Ons team van ervaren professionals gebruikt alleen de beste en meest milieuvriendelijke technieken om uw kleding en textiel grondig schoon te maken. Of u nu een enkel kledingstuk wilt laten reinigen of een grote hoeveelheid textiel heeft, wij staan voor u klaar om u te helpen.

We bieden een breed scala aan reinigingsdiensten, waaronder het wassen en strijken van kleding, beddengoed, tafellinnen en nog veel meer. 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Wat is droogkuis?

Ondanks de naam is chemisch reinigen een proces waarbij andere vloeistoffen dan water worden gebruikt om kleding, beddengoed, stoffering en andere soorten stoffen schoon te maken.

Water kan bepaalde stoffen beschadigen, zoals wol, leer en zijde. Ook een klassieke wasmachine kan gemakkelijk knopen, kant, pailletten en andere delicate versieringen vernietigen.

Soms ook wel nieuwkuis, stomerij of chemische reiniging genoemd.

Wat is beter: stomerij of wasserij?

Stomerijdiensten zijn veel effectiever in het verwijderen van vlekken en vuil dan klassiek wassen. Je kleding ziet er beter uit na een stomerij.

Hoe werkt droogkuis?

Stomerij wast en reinigt kleding en stoffen met behulp van een chemisch oplosmiddel.

Het chemische oplosmiddel reinigt het oppervlak van kleding en dringt niet zoals water door de vezels. Stomerij voorkomt uitrekken en krimpen.